KONTAKTNI PODATKI

Za vse ki želite izvedeti še več o plantasalvi ali jo želite kupiti :
Generalni uvoznik za Slovenijo je podjetje:
Zeleni Hit d.o.o Ljubljana
g. Darko Malovrh

za dodatne Informacije pa vam tudi sam stojim na razpolago :

telefon: +386 41 664917
gric37@gmail.com

sreda, 1. junij 2011

UPORABA DOZIRANJE PLANTASALVE

Plantasalva se uporablja pri sadikah od prevega dne dalje , ko podtakjence začnemo vzgajat. Lahko jih zalivamo, škropimo, kapljično zalivamo, meglično, je popolnoma vseeno. Dodamo nekje na 1000 lit 2 dcl, ter jih na 10 dni obdelujemo.
Preden sadike presadimo za vzgojo ali v naravo, se namočijo v raztopino Plantasalve in vode  1-5 in nato posadijo. Potreba Plantasalve za eno rastno obdobje je na ha 30 lit, in se razdeli po želji. Ali škropite samo
3x v rastni periodi ,ali pa razdelite na več obdobij zalivanja, kakor pač želite.Izračunan strošek na m2 je 3€.

Na testnem polju Horvat smo po saditvi začeli prvo z škropljenjem in sicer smo mešali 0,7 dcl na 15 lit vode.
Po 2 x škropljenju pa smo prešli na kapljično zalivanje in smo na 500 lit vode dali 2 dcl. Plantasalve. Učinek je jasno viden v spodnjih prispevkih. Prednost Plantasalve je da ima tudi FUNGICIDNI UČINEK in zmanjšuje porabo drugih škropiv in gnojil, saj je njena naloga narediti rastlini v zemlji nedostopna hranila dostopna.
Vsekakor pa je zelo važno da se Plantasalva uporabi samo v večernih urah na vlažno podlago,ker se listne reže odprte in je večji učinek, saj so v njej živi mikroorganizmi in bi bilo neučinkovito če se škropi ob sončnem vremenu.
Največji učinek Plantasalve bo pa viden ob pobiranju sadežev, ko bomo primerjali količino plodov na m2 , težo plodov , okus in vsekakor tudi dolžino skladiščenja.
Lep pozdrav

Ni komentarjev:

Objavite komentar